Een schoonmaakbedrijf kan je de reguliere dagelijkse of wekelijkse schoonmaak uit handen nemen. Prettig op meerdere fronten. Denk alleen maar aan de tijdwinst voor jou en de kwaliteit van het geleverde werk. Maar een schoonmaakbedrijf is er vaak niet alleen voor de dagelijkse schoonmaak. Meestal bieden ze ook specialistische reiniging aan. Ook daar kun je je voordeel mee doen. Lees er hieronder meer over.

Voor wie?
Of je nu een groot bedrijf runt, als zzp’er werkt, überhaupt uren tekort komt op een dag of gewoon een gruwelijke hekel hebt aan schoonmaken: er zijn altijd schoonmaakoplossingen. Voor zowel particulieren als ondernemers. Dit kan de reguliere schoonmaak betreffen maar ook zeker specialistische klussen. 

Opleveringsschoonmaak
De opleveringsschoonmaak is ideaal na een grote verbouwing, een verhuizing of een renovatie. De specialistische reinigingswerkzaamheden richten zich op het schoon en leefbaar maken van woon- en werkruimtes. Vloeren en sanitair worden aangepakt. Ruimtes worden stofvrij gemaakt. Resten cement, kit en verf worden verwijderd, net als overgebleven (bouw)afval. Je pand is na deze specialistische reiniging gebruiksklaar.

Onderhoud en reiniging van vloeren
Nog zo’n klus die vraagt om een specialistische werkwijze: vloerreiniging en onderhoud. Een linoleum vloer vraagt om een andere aanpak dan bijvoorbeeld een stenen vloer. Een schoonmaakbedrijf zet de juiste producten en methodes in voor een optimaal resultaat. Een vloer wordt intensief gebruikt. Hoe beter je deze onderhoudt, hoe langer je er van kunt genieten.

Gevelreiniging en glasbewassing

Naast het verlengen van de levensduur kun je met specialistische reiniging ook de uitstraling van een ruimte boosten. Denk aan die mooi glanzende vloer maar ook bijvoorbeeld aan fris gewassen glazen of een schone gevel (ontdaan van mos en algen). Ook het verwijderen van graffiti behoort vaak tot de specialistische diensten van een schoonmaakbedrijf.

Solar cleaning
Een andere dienst die ook steeds vaker binnen het aanbod van een professioneel schoonmaakbedrijf valt is solar cleaning. Hiermee wordt de reiniging van zonnepanelen bedoelt. Gelukkig zijn er op woonhuizen en bedrijven steeds vaker zonnepanelen te vinden. Door deze panelen periodiek schoon te laten maken, voorkom je rendementsverlies door opgehoopt vuil en zand.

Voordelen
Juist voor specialistische werkzaamheden is het prettig te leunen op de expertise van een professioneel bedrijf. Op basis van kennis en ervaring kan een schoonmaakbedrijf snel en kwalitatief te werk gaan. Als particulier of ondernemer word je ontzorgd. Daarbij kan periodiek schoonmaak- en onderhoudswerk bijdragen aan de levensduur van materialen en veel doen voor de uitstraling van een ruimte.